Crna hronika
0

Dženaza dvojici mladića sutra u Janjićima, a u Zenici proglašen dan žalosti

Piše: E. M.
Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić
Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić
Dženaza dvojici Zeničana koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u subotu navečer Huseinu Deliću i Almenu Begoviću bit će klanjana sutra iza ikindije namaza u mjestu Janjići kod Zenice, a za područje grada proglašen je dan žalosti.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je informisao javnost da će sutra 8. februara na području Zenice biti proglašen dan žalosti zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica mladih Zeničana Almen Begović i Husein Delić, dok policijski službenici već dva dana tragaju za tijelom trećeg Zeničanina Amara Kozlića.

"Dan žalosti će biti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenica na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenica i drugim institucijama Grada Zenica. Elektronski i drugi mediji na području grada, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje danu žalosti", poručili su iz Gradske uprave Zenice.

Najbližim članovima porodica i prijateljima preminulih izrazili su iskreno saučešće sa nadom da će pronaći snagu da se izbore s ovim teškim gubitkom.