Crna hronika
0

Dvojica Sarajlija krali vozila u Zenici

FENA
Zenica
Zenica
M.H. rođen 1984. godine i S.A. rođen 1986., oba iz Sarajeva, danas su uz Izvještaj o postojanju osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "teška krađa u okviru organizirane grupe ljudi", predati na daljnji postupak Kantonalnom tužilaštvu Zenica.

Zbog osnovane sumnje da su u noći 16./17. april u ulici Bulevar Kulina bana u Zenici izvršili krađu dva vozila fijat-tipo i to: vozilo registarskih oznaka 439-J-773 vlasništvo S.G. iz Zenice i vozilo registarskih oznaka 496-J-645 vlasništvo M.J. iz Zenice, sudija za prethodni postupak M.H. i S.A. odredio je jednomjesečni pritvor.

"Nakon prijave za ova krivična djela, o krađama su obaviještene policijske stanice i susjedni MUP-ovi. Dana 17.4.2008. godine oko 20 sati službenici policije MUP-a KS-a, PU Ilidža slobode su lišili M.H. koji je zatečen u vozilu fijat-tipo za koje je utvrđeno da je prethodne noći ukradeno u Zenici. Istu večer, oko 02.30 sati službenici MUP-a ZDK-a, Prve policijske uprave Zenica, u ulici Zije Dizdarevića u Zenici slobode su lišili S.A. koji se nalazio u vozilu fijat-tipo, za koje je naknadno utvrđeno da je prethodne noći otuđeno na području Zenice. Službenici policije potražuju još tri osobe iz Sarajeva, za koje postoje osnovi sumnje da su u okviru ove organizirane grupe vršila krađu vozila", saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona.