Obojica iz Doboja
170

Dvojica mladića uhapšena nakon ispisivanja grafita Ratka Mladića u Doboj Jugu

E. M.
Foto: ;MUP ZDK
Foto: ;MUP ZDK
Dvojica 18-godišnjaka iz Doboja uhapšena su nakon što su na autobuskoj stanici u mjestu Karuše, Općina Doboj Jug, ispisali grafite s imenom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Muškarci L. D. (rođen 2005. godine) i A. N. (rođen 2005. godine), obojica iz Doboja, počinili su krivično djelo izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrepeljivosti nakon što su u unutrašnjem dijelu autobuske stanice u mjestu Karuše ispisali ime Ratka Mladića.

"Navedena lica su zatečena u izvršenju predmetnog krivičnog djela, te su brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Prilikom lišenja slobode i pregleda lica, kod istih je pronađeno šest akrilnih lakova u spreju kojim su ispisani sporni grafiti, a za koje je utvrđeno izvršenim provjerama da su ih lica kupila neposredno prije izvršenja krivičnog djela, odnosno ispisivanja grafita, u prodajnom objektu koji se nalazi naspram autobuskog stajališta", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

O svemu je informisan i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, a nad Dobojlijama je zavedena kriminalistička obrada te će biti isapisani u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnog djela.