Sarajevo
0

Dvojica mladića psovali parohu hrama u Reljevu

FENA
Hram svetog Nikolaja u Reljevu (Foto: SRNA)
Hram svetog Nikolaja u Reljevu (Foto: SRNA)
Paroha reljevskog Milorada Milinkovića verbalno su u petak uvečer, napala dvojica zasad nepoznatih mladića, saopćila je Informativna služba Mitropolije dabrobosanske.

Po riječima paroha Milinkovića, oko 20.20 sati dvojica mladića su ga s ulice, udaljene desetak metara od kuće u kojoj živi, prozivala po imenu i upućivali mu psovke i prijetnje.

"Kad je pošao da vidi o čemu je riječ oni su pobjegli. Milinković je o tom incidentu odmah obavijestio policiju koja je došla nakon 45 minuta. Smatra da je policija mogla da otkrije ko su ti mladići da je stigla odmah po pozivu. On je policiju obavijestio da se sličan incident u tom sarajevskom naselju desio i 16. februara uvečer, kad su njega i njegovu porodicu verbalno uznemiravala četiri mladića", navodi se.

Na Hram svetog Nikolaja pucano je prije pola godine, 12. augusta, a prije toga desila su se još četiri incidenta koja su prijavljena policiji, te bezbroj manjih.

Hram svetog Nikolaja u sarajevskom naselju Reljevo protekle godine bio je najčešća meta napada od svih objekata Srpske pravoslavne crkve u BiH, zbog čega su ga 16. novembra 2009., povodom Međunarodnog dana tolerancije, posjetili predstavnici Međureligijskog vijeća BiH.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su da rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca ovog djela.