Izvršen pretres kuća
1

Dvojica mladića privedena u Bosanskoj Gradišci zbog proizvodnje i prodaje droge i oružja

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Bosanske Gradiške izvršili su pretres kuće i pratećih objekata u vlasništvu S.H. (1990) i M.L. (1996) zbog sumnje da se bave proizvodnjom i prodajom opojnih droga i oružja.

Kako je saopćeno iz PU, pretres je izvršen na osnovu naredbe Osnovnog suda pod nadzorom dežurnog okružnog tužioca. Pronađeni su i oduzeti digitalna vaga, plastična kutija u kojoj se nalazilo 17 grama marihuane, vrećicu u kojoj je bilo 12 sjemenki indijske konoplje, vojno oružje, municija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Zbog sumnje da su izvršili krivična djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i ,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, S.H. i M.L. lišeni su slobode, a nakon ispitivanja, uz saglasnost dežurnog okružnog javnog tužioca, pušteni su na slobodu. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta bit će podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo", saopćeno je iz Policijske uprave.