Crna hronika
47

Dvojica lopova iz BiH pljačkali u Hrvatskoj, staricu pretukli i vezali u podrumu

FENA
Dvojicu državljana BiH je sisačko-moslovačka policija osumnjičila za 12 krađa i razbojstava na području Gline i Topuskog u Hrvatskoj, a kazneno su prijavljeni i da su kod Gline pretukli i u podrumu ostavili vezanu 80-godišnju staricu.

Hrvatska policija je u četvrtak saopćila da su, u suradnji s bosanskohercegovačkim kolegama iz Velike Kladuše, proveli istragu nad 29-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog sumnje da su na području Gline i Topuskog od početka septembra do sredine oktobra počinili devet teških krađa i dvije krađe te po jedno razbojstvo i oštećenje tuđe stvari.

Sumnjiči ih se tako da su 8. oktobra u mjestu Mali Obljaj ilegalno prešli državnu granicu, provalili u tamošnju kuću te zasad nepoznatim predmetom u glavu udarili 80-godišnju vlasnicu, koju su u podrumu ostavili vezanu za stolicu. U sisačkoj bolnici poslije su joj utvrđene lakše povrede.

Iz kuće su joj ukrali mobitel i torbicu s novčanikom s osobnim dokumentima i novcem.

Na tom su području počinili pet krađa iz četiri porodične kuće, odakle su odnijeli dvije motorne pile, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, prijenosno računalo, ribičke štapove i pribor, mačetu, novčanik u kojem se nalazila bankovna kartica te mobitel, dok iz jedne vikendice nisu ništa ukrali.

Četiri teške krađe počinili su i u Starom Selu Topuskom, gdje su iz šumarske kuće ukrali ručna kolica i pretvarač napona, iz vikendice vrtnu kopačicu, dva trimera, motornu pilu, dvogled i sjekiru, dok su u dvije obiteljske kuće provalili ništa ne ukravši.

U Malom Obljaju su iz dvorišta ukrali bakreni rakijski kotao, a iz otključane kuće mobitel i novac. U istom su mjestu potrgali dvije brave te razbili staklo na vratima osobnog automobila.

U policiji ukupnu materijalnu štetu počinjenu ovim kaznenim djelima procjenjuju na oko 50.000 kuna, navodeći kako je većina ukradenih predmeta pronađena te će biti vraćena vlasnicima.