Crna hronika
0

Dvoje uhapšeno zbog pucnjave u Mostaru

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U pucnjavi koja se dogodila jutros oko četiri sata u ugostiteljskom objektu "Carpe" u Mostaru sudjelovali su A. G. (1980) iz Cima i D. B. (1981) iz Jasenica i još nekoliko osoba.

Obojica navedenih u pucnjavi su zadobila prostrijelne rane te su lišeni slobode, a trenutno se nalaze pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ-a u KB Mostar.

Pripadnici Policijske uprave Mostar su nakon obavijesti o pucnjavi u ugostiteljskom objektu "Carpe" izašli na mjesto događaja gdje su zatekli više osoba kako se sukobljavaju s pištoljima u rukama, kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

Dodao je kako je policija je na mjestu događaja vidjela i jednu pogođenu osobu i jednu koja trči s pištoljem u ruci, a koja je išla u smjeru policije, odnosno udaljavala se iz objekta prema ulici, te ispalila dva hica u njihovu smjeru. Policija je radi upozorenja ispalila jedan hitac u zrak nakon čega je navedena osoba odložila oružje.

Bošnjak je istaknuo kako se trenutno uzimaju silikonski odljevci radi utvrđivanja prisutnosti barutnih čestica kod više osoba koje su sudjelovale u sukobu jer, kako je kazao, pretpostavlja se kako je više osoba razmjenjivalo vatru.

Također, još uvijek traje uviđaj i saslušavanje svjedoka, a policija je na mjestu događaja zatekla i identificirala još pet osoba, uz A.G. i D.B.

Inače, A.G. i D.B. su od ranije poznati policiji zbog narušavanja javnog reda i mira i sličnih delikata uglavnom nasilne prirode.

Što se tiče trenutne sigurnosne situacije u Mostaru, Bošnjak je kazao kako se građani nemaju razloga osjećati nesigurno, jer su se ovakve stvari i prije događale, a i događat će se ubuduće.

Bošnjak je odbacio špekulacije kako je jednog od napadača ranila policija te kazao kako je i očekivao takve komentare s obzirom da se takve špekulacije plasiraju obično od strane onih koji su krivi pa lopticu prebacuju na druge, kazao je Bošnjak u današnjoj izjavi za medije.