Crna hronika
0

Dvoje ranjeno nakon pucnjave u centru Zenice

Zeda
U pucnjavi, kojoj je prethodila tuča, večeras su u centru Zenice teže povrijeđene dvije osobe, koje su zadobile teške tjelesne povrede opasne po život.

Najteže ozljede zadobio je dvadesetsedmogodiši Mirsad Ibišević iz Sarajeva iz Sarajeva, koji je prošao najteže u ovom obračunu. On je dovezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo sa izrazito teškim povredama opasnim po život, jer je pogođen sa hicima iz pištolja u desnu stranu abdomena. Prema riječima portparola KCU Sarajevo Biljane Jandrić ovaj mladić je hitno operisan.

Za sada nepoznati mladić iz Zenice je pogođen iz pištolja u obje noge i sa ustrelnim ranama prebačen je u Kantonalnu bolnicu Zenica i njegove povrede su okarakterisane kao teške.

Prema službenoj informaciji policije obračun se dogodio na Bulevaru Kulina Bana u centru Zneice, u neposrednoj blizini Muzeja grada i u njemu su učestvovale tri osobe, od kojih su dvije iz Sarajeva i jedna iz Zenice. Na mjestu obračuna primjetili smo veće lokve krvi, zatim prazan šaržer od pištolja i polomljenu bejzbol palicu. Istraga, koja je u toku, pokazati će pod kojim se okolnostima dogodio ovaj sukob i obračun trojice mladića, koji se na svu sreću barem za sada nije završio kobno po nekoga od njih.