Crna hronika
0

Dvoje devetnaestogodišnjaka ubilo Sašu Ilića

FENA
Banjalučka policija otkrila je da je dvoje 19-godišnjaka iz Banje Luke ubilo Sašu Ilića (31) iz Banje Luke zbog koristoljublja.

Specijalna jedinica policije izvukla je danas iz rijeke Vrbas u mjestu Dabrac kod Mrkonjić-Grada, tijelo Saše Ilića koga su nakon ubistva A.M. (19) i J.T. (19) bacili u tom mjestu.

Motiv ovog ubistva, kako su na press konferenciji saopćili načelnik CJB Banja Luka Zoran Stanišljević i Darko Ćulum, načelnik Krim-policije CJB Banja Luka, klasično je koristoljublje.

Ubistvo se dogodilo prije dva dana kod kliničkog centra Banja Luka ispred nuklearne medicine gdje su A.M. i JT. "namamili" Sašu Ilića da dođe a zatim ga ubili s četiri hica iz automatske puške.

A.M. se jučer sam predao policiji a J.T. je uhapšena sat vremena nakon toga. Oni nisu bili policiji odranije poznati zbog činjenja krivičnih djela.

Priznali su da su žrtvu znali iz grada, a A.M. je nakon predaje priznao ubistvo. Policija je jučer pronašla vozilo marke BMW koje je pripadao Saši Iliću, a prema iskazima očevidaca on je ubijen a zatim i ubačen u gepek svoga vozila, koje je kasnije pronađeno u banjalučkom naselju Starčevica.

Očekuje se da ubicama danas bude određen pritvor.