Istočno Sarajevo
0

Dvojac uhapšen zbog krađe automobila

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je lica, čiji su inicijali I.P. i D.C, koji su nastanjeni na Palama, a osumnjičeni su za krađu automobila.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo saopšteno je da je, tokom rada na rasvjetljavanju krađa automobila, utvrđeno da se u vezu s izvršenjem tih krivičnih djela mogu dovesti lica I.P, S.Đ, M.C. i jedan šesnaestogodišnjak.

I.P. i M.C. su juče tokom kriminalističe obrade priznali da su 7. avgusta na području Istočnog Sarajeva ukrali automobil "Golf 2'', te da su u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovali i lice, čiji su inicijali P.P, i maloljetnik, koji trenutno nisu dostupni policiji, dodaje se u saopštenju.

Prema prikupljenim informacijama, određeni broj vozila dalje je preprodavan licu, čiji su inicijali D.C, koji je tokom kriminalističke obrade priznao da je od navedenih lica kupovao vozila, te da ih je odvozio u garažu koja se nalazi na njegovom porodičnom imanju u selu Gorovići, rasklapao ih i prodavao u dijelovima.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Istočno Sarajevo, policija je pretresla stan u vlasništvu D.C, kao i porodičnu kuću i pomoćne objekate u selu Gorovići, a pronađena je veća količina dijelova za automobile.

Protiv navedenih lica, nadležnom tužilaštvu će u toku dana biti podneseni izvještaji.

 Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Iliji Parađini, Dragomiru Cicoviću, Mirku C, Stefanu Đ. i Predragu P.
U proteklih osam mjeseci na području CJB Istočno Sarajevo ukradeno je 13 automobila, od kojih su dva pronađena zapaljena na području Kantona Sarajevo, dodaje se u saopštenju.