Kantonalni sud Sarajevo
12

Dvojac iz Sarajeva optužen zbog oružanih pljački u novembru 2023. godine

S. Š.
Foto: Tužilaštvo KS
Foto: Tužilaštvo KS
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ismira Taslidžu i Đanija Taslidžu zbog krivičnog djela razbojništvo.

Terete se da su 17. novembra 2023. godine oko 19:25 sati ušli u jednu od trgovačkih radnji u općini Novi Grad i uz prijetnju nožem tražili od uposlenice novac iz kase.

Jedan od optuženih je podigao držače za papirni novac, uzeo a potom u kesu stavio 2.093 KM, nakon čega su obojica pobjegli.

Šest dana nakon, ponovo su zajedno izvršili razbojništvo nad uposlenicom sportske kladionice u istoj općini. Također su joj uz prijetnju nožem oteli iz kase 101 KM. Isti dan je optuženi Ismir Taslidža ušao u još jednu trgovačku radnju i uposlenici se obratio riječima:"Daj mi pare iz kase". Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Tužilaštva KS, kada je uposlenica počela vrištati, okrenuo se prema drugoj kasi koju je pokušavao otvoriti nožem u čemu nije uspio. Nakon toga je pobjegao.

U optužnici je predloženo produženje pritvora optuženima.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 60 materijalnih dokaza.