Saobraćajna nesreća
0

Dvije osobe teško povrijeđene u udesu kod Busovače

SRNA
Dvije osobe su teže povrijeđeno, a devet osoba je zadobilo lakše ozlijede u lančanom sudaru na magistralnom putu u mjestu Grablje kod Busovače.

Teže povrijeđenima Antoniji K. iz Splita (29) i Hikmeti Š. iz Sarajeva ljekarska pomoć ukazana je u bolnici u Novoj Biloj, gdje su i zadržani na Odjeljenju hirurgije.

Prema informacijama iz MUP-a SBK-a, među lakše povrijeđenima je i dvoje djece, koja su nakon ljekarske pomoći u bolnici Nova Bila pušteni na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila sinoć oko 20.20 časova kada su se sudarila tri vozila: "opel astra", kojim je upravljao Sabahudin R. (38) iz Sarajeva, "opel komodore", za čijim je volanom bio Bernard T. (48) iz Travnika i "opel astra" kojoj je upravljao Ivan Ž. (48) iz Sinja (Hrvatska).

Saobraćaj se ovoga jutra u Bosni Hercegovini odvija bez vanrednih zastoja i ograničenja po pretežno vlažnom kolovozu, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na mostovima i prilazima tunelima.

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom novogodišnjih praznika, do sutra (03.01.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.