{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvije osobe prijavljene zbog obmane i zloupotrebe položaja

F
9.9.2009. u 16:23
0
0
Dvije osobe prijavljene zbog obmane i zloupotrebe položaja
0
Dvije osobe prijavljene zbog obmane i zloupotrebe položaja
Foto: Arhiv
Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Goražde prijavu protiv Š. D. (1955.), rođenog u Goraždu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo obmana prilikom dobijanja kredita te protiv M. K. (1951.), rođenog u Goraždu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.
Postoji osnov sumnje da je Š.D. prilikom apliciranja za kredit, obmanuo Kreditni odbor Općine Goražde na način da je uz potrebnu dokumentaciju priložio i izvode s liste nezaposlenih osoba s datumom 28. mart 2009. iako je s njima ugovore o radu sklopio 1. aprila 2009.

Š.D. o ovome nije obavijestio Kreditni odbor te je na taj način Općinu Goražde oštetio za 40.000 KM.

Postoji osnov sumnje da je M. K. kao odgovorna službena osoba sa Š. D. potpisao Ugovor o dodjeli kreditnih sredstava iz namjenskog depozita Općine Goražde, iako je trebao znati da nakon općih izbora nije imao ovlaštenje za potpisivanje ovog ugovora.

Potpisivanjem Ugovora M. K. je prekršio odredbe iz člana 34. Statuta Općine Goražde.

O poduzetim aktivnostima sačinjen je službeni izvještaj, a predmet je predat nadležnom tužilaštvu na postupanje, saopćeno je iz FUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: