Teška nesreća u Ciljugama
0

Dvije osobe poginule, jedna povrijeđena

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vozač Abid Vokić (37) i saputnik Denis Muratović (26) iz Živinica poginuli su u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na dijelu regionalnog puta Lukavac - Šekovići u mjestu Ciljuge, dok je saputnica Bekira K. (43) iz Živinica povrijeđena.

Prema raspoloživim saznanjima, do saobraćajne nesreće došlo je kada je Vokić, upravljajući putničkim automobilom marke "pežo 205", izgubio kontrolu i udario u betonsku ogradu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Saobraćajna nesreća se dogodila oko ponoći.

Bekira K. prevežena je na Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje.  

Uviđaj su izvršili kantonalni tužilac i policija iz Živinica, nakon čega su, po naredbi tužioca, tijela poginulih prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla radi obdukcije.  

Kantonalno tužilaštvo Tuzla saopštilo je da je tužilac Kasim Halilčević naredio da se od nastradalih uzmu i nalazi krvi i urina i naložio vještaku saobraćajne struke da izvrši vještačenje, pod kojim  okolnostima je nastala saobraćajna nesreća. 

Nakon dostavljenih odgovarajućih nalaza i izvještaja sudskih i saobraćajnih vještaka biće donesena konačna tužilačka odluka.