|

Dvije osobe poginule, jedna od njih policajac

Dvije osobe poginule, jedna od njih policajac
0
F
FENA
15.10.2008. u 19:16
26
komentara
0

dijeljenja
Dvije osobe poginule, jedna od njih policajac Foto: radiovkladusa.ba
U akciji hapšenja koju je u utorak poduzela policija USK-a poginuo je Tale Račinović (52) iz Velike Kladuše, koji je u mjesnoj zajednici Podzvizd pružao otpor, upotrijebivši vatreno oružje i teško ranivši jednog policajca koji je umro na putu do Kantonalne bolnice u Bihaću.
Ovo su još uvijek nepotvrđene informacije, jer policija ni u Bihaću, a ni na licu mjesta nije željela davati izjave za medije, već je rečeno da će nakon uviđaja biti održana pres-konferencija na kojoj će biti poznato više detalja.

Policija za Račinovićem traga više od godinu dana, a sumnjiči ga se za više teških krivičnih djela, među kojima je i ubistvo stranog državljanina 31-godišnjeg Ismeta Velića koje je počinio u junu prošle godine u Velikoj Kladuši.

Iste noći je uz prijetnju oružjem oteo i svoju bivšu suprugu Fatimu Račinović (37), s kojom ima dvoje maloljetne djece. U policiji pretpostavljaju da je motiv ubistva bila ljubavna veza između ubijenog Velića i Fatime Račinović, odnosno Račinovićeva bolesna ljubomora.

Naime, u to vrijeme iako je bila tek pokrenula brakorazvodnu parnicu, Fatima je bila Račinovićeva zakonita supruga. Međutim, s obzirom na to da nisu zajedno živjeli, viđala se i s Ismetom Velićem.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...