MUP KS
0

Dvije nove pucnjave u Sarajevu

FENA
Sarajevska policija tokom jučerašnjeg dana uhapsila je dvije osobe koje su upotrebom vatrenog oružja u općinama Novo Sarajevo i Novi Grad izazvale opću opasnost.

Službenici Druge PU u subotu u 11.45 sati lišili su slobode B.A., rođen 1977., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. On je je oko 11.30 sati u ulici Malta do broja 7 i 9. i ulici Ferde Hauptmana do broja 4, općina Novo Sarajevo, pucao iz pištolja u pravcu druge N.N. osobe koja nije povrijeđena. Na licu mjesta pronađena je čahura od metka kalibra 6,35 i pištolj "zastava", kalibra 6,35 mm sa četiri metka. O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu. Nakon izvršene kriminalističke obrade predat je u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U ulici Trg ZAVNOBiH-a do broja 13, općina Novi Grad, u subotu oko 16.20 sati došlo je do tuče između više osoba i upotrebe vatrenog oružja. H.A., rođen 1988. iz Sarajeva, zadobio je teške povrede opasne po život ubodima nožem u predjelu grudnog koša i zadržan je u KCU Sarajeva, a povrede mu je nanio Z.J., rođen 1957.iz Sarajeva. Z.J. su u 21.00 sat službenici Treće PU lišili slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. Na licu mjesta pronađena je pištoljska čahura nepoznatog kalibra, nož na preklapanje, a jedan nož je Z.J. dobrovoljno predao službenicima policije. O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu. Nakon izvršene kriminalističke obrade Z.J. je u 22.20 predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.