MUP KS
0

Dvadesetdvogodišnjak uhapšen zbog zlostavljanja djeteta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u srijedu krivična djela razbojništvo, pronalazk droge i upotrebu vatrenog oružja.

Dž. E. (22), rođen u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika".

Uhapšen je nakon što je policija obaviještena da je u Klinički centar bolnice Koševo u pratnji roditelja dovezeno dijete s vidnim teškim povredama po tijelu, zbog čega je i zadržano na Odjeljenju dječije hirurgije.

Radeći na rasvjetljavanju tog događaja, policija je došla do saznanja da je dijete čuvao Dž. E.

Malodobni H. T. prijavio je policiji da je isti dan oko 13.30 sati u ulici Grbavička napadnut i opljačkan od nepoznate osobe. Razbojnik je nasilnički od njega uzeo mobilni telefon.

M. S. (44), rođen u Bijelom Polju, nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja. On je u ulici Gradačačka fizički napao, a zatim nožem ranio P. Z. (54), rođen u Priboju, nastanjen u Sarajevu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazna u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje su ljekari konstatirali teške tjelesne povrede, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju.

U neposrednoj blizini događaja pronađen je nož kojim je izvršen napad.

Policija je uhapsila S. M. (30) i S. A. (33), oba nastanjena u Sarajevu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Kod njih je pronađena zeljasta materija koja asocira na marihuanu.

Nepoznata osoba pucala je iz vaternog oružja u hemijskoj čistionici “Fleka” u ulici Paromlinska te pobjegla. Niko nije povrijeđen, a nije bilo ni materijalne štete.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 16 saobraćajnih nesreća, pri čemu su četiri osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja su isključeni: 18 vozača, tri osobe koje su vozile bez položenog vozačkog ispita, vozač koji je vozio u vrijeme izrečene zaštitne mjere, dva vozila koja nisu bila registrirana i tri vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole.