Crna hronika
55

Dva nova razbojništva u Sarajevu: Opljačkan Konzum i privatna trgovina

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Trend sve većeg broja razbojništava koji je zabilježen tokom prošle godine, kako se čini, nastavlja se i u novoj godini. Naime, razbojništva se u glavnom gradu BiH dešavaju svakodnevno ali tek poneka budu rasvijetljena.

Naime, tokom jučerašnjeg dana zabilježena su dva nova slučaja i to na području sarajevskog naselja Ilidža.

Prvi slučaj dogodio se tokom dana i to oko 14: 35 sati kada su dvije za sada nepoznate osobe sa maskama upale u prodavnicu Konzum koja se nalazi u ulici Derviš - paše - Bajezidagića. Uz prijetnju pištoljem od radnice H. A. su oteli novac a zatim pobjegli.

Oko deset sati navečer isto se ponovilo, ovoga puta u Kasindolskoj ulici u trgovini Konaković. U prodavnicu ponovo upale dvije maskirane osobe te su radniku T. B. zaprijetile pištoljem ukoliko ne preda novac. Radnik je razbojnicima dao 850 KM a razbojnici su pobjegli.

O cijelom slučaju je obaviještena policija ali i dežurni tužitelj kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Radeći na rasvjetljavanju ovoga krivičnog djela sarajevska policija je samo sat vremena kasnije uhapsila Š.H. (18), S. A. (23), A. G. (30), R. N. (25), Đ. N. (24) te Đ. A. (29).