Granična policija BiH
0

Dva nova hapšenja zbog krivotvorenja dokumenata

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje u utorak navečer u 18.15 sati, na graničnom prijelazu Orašje, na ulazu u BiH, slobode su lišili lice S. M., rođeno 1971. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "krivotvorenje isprave" iz člana 377. KZ RS-a.

Kako javljaju iz Granične policije BiH, u trenutku lišenja slobode, državljanin S. M. se nalazio na suvozačevom mjestu u putničkom motornom vozilu marke "audi A6", hrvatskih registarskih oznaka. Lice za kojim je potragu raspisao MUP RS-a na daljnje postupanje je predano službenicima Sudske policije u Bijeljini.

Istog dana u 11.40 sati, policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, na ulazu u BiH, prilikom granične kontrole slobode lišili državljana Crne Gore, R. R., rođenog 1975. godine. Za licem je potragu raspisao FMUP zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "krivotvorenje isprave". Istog dana je predano službenicima Odjeljenja sudske policije BPK-a Goražde, na daljnje postupanje.

Podsjećamo da su policijski službenici Granične policije BiH u prvih devet mjeseci 2009. godine identificirali 1.101 lice za kojima su nadležni organi raspisali potrage, što je u odnosu na isti period 2008. godine povećanje za 30,54 procenta.