Napravili štetu oko 5.500 maraka
0

Dva maloljetnika počinila 15 teških krađa na području Teslića

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Teslićka policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv dvojice 17-godišnjaka sa područja Teslića, zbog osnova sumnje da su u toj općini za pet mjeseci počinili 15 krivičnih djela teške krađe i tako napravili oko 5.500 KM štete.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj danas je saopćeno da je Policijska stanica Teslić izvještaj protiv ovih osoba podnijela u petak, 30. novembra.

Maloljetnici se sumnjiče da su od jula do kraja novembra provalili u pet samostalnih trgovačkih radnji, jednu pekaru, osam porodičnih kuća i jedan stan.

Prilikom ovih provala iz radnji su otuđeni novac, kanditorski proizvodi, cigarete i druga roba, a iz privatnih kuća zlatni nakit, muzičke linije, zvučnici, motorne pile, dvogled, ukrasne svetiljke, mobilni telefoni i drugi predmeti za kućnu upotrebu.

Većina otuđenih predmeta pronađena je i vraćena vlasnicima, kojima je u navedenim krivičnim djelima pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu oko 5.500 KM.

U saopćenju se dodaje da je riječ o osobama koje su povratnici u izvršenju krivičnih djela protiv imovine, te da su protiv njih ranije podneseni izvještaji za veći broj krivičnih djela krađe i teške krađe.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su u protekle dvije godine na području Teslića počinili više od 50 krivičnih djela.