Bijeg sa Psihijatrije
0

Duševnom bolesniku gubi se svaki trag

Sarajevo-x.com
Mirko Močević
Mirko Močević
Duševni bolesnik Mirko Močević, koji je krajem prošle sedmice pobjegao sa Psihijatrijske klinike na Sokocu, još nije pronađen, uprkos tome što je policija objavila njegovu fotografiju i zamolila građane da pomognu u istrazi.

Kako saznajemo u Centru za javnu bezbjednost Istočno Sarajevo, potraga za 44-godišnjim pacijentom još nije odmakla sa mrtve tačke. Policije je nakon njegovog bijega primila jedan poziv građanina koji je sumnjao da je čovjek koji je ležao na ulici odbjegli Mirko Močević. Nakon provjere utvrđeno je da se radi o čovjeku koji mu fizičkim izgledom jako sliči.

Ovaj slučaj službenicima policije prijavilo je osoblje Klinike na Sokocu, koji su izvijestili da je njihov štićenik neopaženo napustio kliniku gdje se nalazio na liječenju.

Prema posljednjim policijskim saznanjima, Mirko Močević viđen je u mjestu Han Derventa, nakon čega se uputio u pravcu Sarajeva.

U momentu napuštanja navedene klinike, on je na sebi imao sako sive boje, kariranu košulju, crne pantalone i patike. Visok je oko 180 centimetara, srednje težine, tamnog tena, proćelav, pravilnog nosa i bez prednjih zuba.

Građani se još jednom mole da u slučaju bilo kakvih saznajna ili zapažanja obavijeste najbližu policijsku stanicu na građanima već poznat besplatni policijski broj telefona 122.