Vozač pobjegao
0

Duševnog bolesnika iz Breze usmrtilo vozilo

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici jutros je telefonski obaviještena da se pored magistralnog puta M-17 u mjestu Dolipolje, općina Zenica, nalazi beživotno tijelo nepoznatog muškarca dobi oko 50 godina.

„Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je nastradalu osobu, koja se kretala magistralnim putem M-17 u mjestu Dolipolje, udarilo za sada nepoznato vozilo, koje se nakon udesa udaljilo s lica mjesta”, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će se izvršiti obdukcija.

Kako je naknadnim provjerama na Odjelu neuropsihijatrije KB Zenica utvrđeno, radi se o V.G., rođenom 1957.iz Breze, koji se nalazio na liječenju na ovom odjelu. On se 17. novembra samovoljno udaljio iz Kantonalne bolnice Zenica.

„Na osnovu tragova pronađenih na mjestu saobraćajne nezgode, koji su izuzeti i koji će biti predmet vještačenja, utvrđeno je da se najvjerovatnije radi o vozilu 'opel vectra', godina proizvodnje 1993., boje metalik trula višnja, koje se kretalo magistralnim putem M-17 iz pravca Zenice u pravcu Sarajeva. Na vozilu je prilikom udara došlo do oštećenja karambolke na prednjoj desnoj strani vozila, prednjeg desnog fara i pokazivača pravca s otkinutim prednjim desnim retrovizorom.

Policijski službenici nastavljaju preduzimanje mjera i radnji iz svoje nadležnosti radi pronalaska navedenog vozila”, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.