|

Državljanka BiH držala u ropstvu državljanku Srbije

Državljanka BiH držala u ropstvu državljanku Srbije
0
S
SRNA
15.11.2010. u 21:16
10
komentara
0

dijeljenja
Državljanka BiH držala u ropstvu državljanku Srbije Foto: Ilustracija
Hrvatska policija podnijela je krivične prijave protiv državljanke BiH i njenog oca, koji ima britansko državljanstvo, zbog trgovine ljudima i držanja u ropstvu 23-godišnje državljanke Srbije.
Oni su osumnjičeni da su tokom aprila na području BiH vrbovali 23-godišnjakinju, nudeći joj posao u Hrvatskoj. Njenoj majci su isplatili 2.000 eura, a nju su na prevaru naveli da izradi falsifikovane isprave BiH i s njima pređe u Hrvatsku, saopštila je danas šibensko-kninska policija.

Kada su stigli u Šibenik, isprave su joj oduzeli i prisilili je na destočasovno skupljanje sekundarnih sirovina što joj nikada nisu platili. Takođe, djevojka je morala da obavlja kućne poslove u kući u kojoj je bila smještena.

Policija je utvrdila da je 39-godišnja državljanka BiH uz pomoć 31-godišnjeg Šibenčanina počinila krivično djelo trgovine ljudima i ropstvo u pokušaju na štetu svoje maloljetne kćerke.

Ona je nakon dva neuspjela pokušaja da proda kćerku, dogovorila prodaju sa osumnjičenim Šibenčaninom za 20.000 eura s ciljem seksualnog iskorištavanja, navodi policija koja je spriječila realizaciju tog dogovora.

Osumnjičeni Šibenčanin i 39-godišnja državljanka BiH su privedeni istražnom sudiji u Šibeniku, dok je britanski državljanin (55) prijavljen u odsutnosti.

Državljanki Srbije i maloljetnoj kćerki osumnjičene pružena je pomoć u skladu s programom zaštite žrtava trgovine ljudima.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...