GP Gradina
0

FOTO / Državljanin Italije pokušao prokrijumčariti 947 komada lovačke municije

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška su na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu lišili slobode T. R. (1952.), državljanina Italije.

Prilikom granične kontrole u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH kod ovog lica u putničkom motornom vozilu Audi, registarskih oznaka Italije, otkrivena je veća količina lovačke municije koja nije bila prijavljena.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH po čijim su nalozima pretreseni vozilo, stvari i lice.

Pretresom vozila, u prtljažniku ispod tapacirunga, nađeno je 947 komada lovačke municije call 12 mm.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje oružja i vojne opreme državljanin Italije je predan Tužilaštvu BiH. Privremeno oduzeta municija i vozilo bit će predani Sudu BiH.

Istog dana, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina na ulazu u BiH slobode je lišen B. S. (1953.), državljanin Italije jer je ustanovljeno da je za njim MUP RS-a raspisao potragu zbog počinjenog krivičnog djela zloupotreba ovlaštenja u privredi. Lice je predano službenicima MUP RS.