Službe na terenu
9

Drama u Čitluku zbog dojave o postavljenoj bombi u prodajnom centru Gallery Mall

G. Š.
Foto: Jabuka.tv
Foto: Jabuka.tv
U Čitluku je prava drama nastala zbog dojave o postavljenoj bombi u prodajnog centru Gallery Mall gdje je bio veliki broj posjetilaca, a nadležne službe provode potrebne aktivnosti, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić u 12:10 sati je operativnom centru ženska osoba dojavila da je eksplozivna naprava postavljena u tržnom centru.

"Na teren su odmah izašli policijski službenici i specijalni tim za provjeru, te se provode sve zakonom previđene radnje. Kad se intervencija okonča znat ćemo o čemu se radi", kazao je Marić za Klix.ba.

Prava drama nastala je tokom evakuacije posjetioca prodajnog centra koji se nalazi na Broćanskom trgu u središtu hercegovačkog grada, koji su u šokirani informacijom o postavljanoj eksplozivnoj napravi nastojali što prije da pobjegnu na sigurno.

Službenici PU Čitluk i Odjela krim policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su na terenu, a više detalja bit će poznato nakon okončanja dramatične akcije koja se provodi u tom hercegovačkom gradu.