|

Drama sa sretnim krajem: Vatrogasci iz Srebrenika spasili dvogodišnjeg dječaka

Drama sa sretnim krajem: Vatrogasci iz Srebrenika spasili dvogodišnjeg dječaka
62
Piše: D. Brkić
21.11.2014. u 17:23
19
komentara
62

dijeljenja
Drama sa sretnim krajem: Vatrogasci iz Srebrenika spasili dvogodišnjeg dječaka Foto: Klix.ba
Pripadnici Vatrogasne jedinice iz Srebrenika danas su spasili život dvogodišnjeg dječaka, koji je spletom okolnosti ostao zaključan u porodičnoj kući. Njegova majka izašla je iz kuće, zatvorila protuprovalna vrata, a potom se nije mogla vratiti u kuću jer sa sobom nije ponijela ključ.
Vatrogasci su oko 12.45 sati zaprimili prijavu Š.K., koja je navela kako je u jednoj od kuća u ulici Bajazita Jašarevića ostalo zaključano dijete. Tim vatrogasaca odmah je otišao u ulicu Bajazita Jašarevića, a jedan od njih je bez ikakvog oklijevanja provalio u kotlovnicu, a potom ušao u unutrašnjost kuće gdje je zatekao dovogodišnjeg dječaka u hodalici i u oblaku dima.

Dječakova majka pripremala je ručak, a nakon što je napustila kuću na šporetu se nastavila kuhati jelo. Ubrzo se počeo širiti dim, ali je pravovremenom intervencijom vatrogasaca dječak spašen i odvezen na pregled u Dom zdravlja u Srebreniku.

Dječak se prema posljednjim informacijama osjeća dobro, a nema sumnje kako su vatrogasci iz Srebrenika još jednom zaslužili epitet junaka dana.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...