Dom zdravlja KS upozorava
0

"Dr. Mirsad i Bilja" ordiniraju i varaju stare i naivne

FENA
Iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo upozorili su danas građane da izvjesni "Doktor Mirsad i Bilja" zloupotrebljavaju naziv ove ustanove na području ambulante porodične medicine Kovačići.

Osobe koje se predstavljaju ovim imenima telefonski kontaktiraju pacijente na spomenutom lokalitetu i predstavljaju se kao "novi doktori iz ambulante", te traže termin za kućnu posjetu, da bi im donijeli "anketne listiće", te "predstavili nove lijekove".

Iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo su upozorili da se ograđuju od djelovanja "dr. Mirsada i Bilje" koji nisu registrirani kao uposlenici Doma zdravlja i koji na ovaj način zloupotrebljavaju rad zdravstvenih profesionalaca i povjerenje pacijenata nastanjenih na lokalitetu Kovačići, a koji mahom pripadaju kategoriji starije dobi.

Simptomatično je da se putem popunjavanja spornog anketnog listića, na čijem je zaglavlju ispisano "Moj doktor", a u dnu se nalazi napis "Global Health Consulting d.o.o, Boškovićeva 26, Zagreb, Croatia", može doznati dosta podataka o eventualnim ispitanicima.

"Dr. Mirsad i Bilja", prema izjavama nekih pacijenata, "ordiniraju" na Kovačićima u civilu, dakle bez bijelog mantila i akreditacije, što nije praksa zdravstvenih profesionalaca i timova JU Dom zdravlja KS-a.