{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dolazak Vuka i Heraka još uvijek neizvjestan

S
31.8.2009. u 11:30
0
8
Dolazak Vuka i Heraka još uvijek neizvjestan
0
Dolazak Vuka i Heraka još uvijek neizvjestan
Foto: Cropix
Tačan datum izručivanja Edina Vuka i Anela Heraka, osumnjičenih za ubistvo Amara Mistrića iz Sarajeva, na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao Kantonalni sud u Sarajevu još uvijek je nepoznat.
Kako je za naš portal rekao Neven Cambj, portparol Županijskog suda u Splitu, rješenje Vijeća Županijskog suda u Splitu postalo je pravomoćno i kao takvo je poslano redovnom poštom na adresu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske u Zagrebu kako bi ga ministar potpisao čime bi konačno bila donesena odluka o izručenju.

Cambj je dodao da ne zna zbog čega rješenje nije stiglo u Zagreb kao ni koliko je vremena potrebno za to. Rekao je da će Županijski sud u Splitu jedino dobiti obavještenje da su Vuk i Herak izručeni BiH.

Kako nam je rekla Vesna Dovranić, portparol Ministarstva pravosuđa RH, novih informacija o ovom slučaju nema. Rješenje nije stiglo ministru na potpis, a čim se to desi javnost će biti blagovremeno obavještena.

U izručivanju Vuka i Heraka učestvovat će uredi Interpola susjedne Hrvatske i naše zemlje, a način i put prebacivanja vjerovatno će ostati policijska tajna.

I dok nas odgovor pomoćnika ministra pravde BiH Nikole Sladoja, šefa sektora za međunarodnu i međuentitetsku pravnu pomoć i saradnju, da ne zna ništa o tom slučaju i da to nije nadležnost ministarstva, nije iznenadio, iznenadila nas je sporost pravosudnog sistema Hrvatske koja navedeni slučaj nikako da riješi i omogući izvođenje osumnjičenih za monstruozno ubistvo pred lice pravde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: