Policija pretražila objekt
0

Dojava o bombi u BBI centru, evakuisani uposlenici i posjetioci

Piše: N. J.
BBI centar u Sarajevu (Foto: Arhiv)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nešto prije 12 sati nepoznata osoba je dojavila da je u BBI centru postavljena bomba, nakon čega su posjetioci i uposlenici evakuisani iz objekta, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Prema dosadašnjim nalazima istražitelja dojava o postavljenoj bombi je bila lažna.

Kako su nam javili čitatelji, obavijest o postavljenoj bombi pročitana je putem razglasa, nakon čega su posjetioci i uposlenici pozvani da napuste BBI centar.

Odmah nakon dojave o bombi na mjesto događaja upućena je KDZ ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koja će pretražiti objekt.

"Oko 12h dobili smo informaciju da je u BBI Centru postavljena eksplozivna naprava, te je Centar evakuiran iz sigurnosnih razloga. U toku je kontradiverzioni pregled objekta. Nadamo se da se radi o lažnoj dojavi. Ujedno obavještavamo korisnike parkinga da se od 12 sati do trenutka završetka KDZ pregleda parking neće naplaćivati. Vozila parkirana prije evakuacije platit će račun za parkiranje samo do 12:00. Svim našim posjetiteljima upućujemo isprike ako su osjetili paniku. Ujedno sve molimo za razumijevanje, jer se radi o vanrednoj situaciji", saopćeno je iz BBI Centra.

Nakon što su istražitelji proveli tri sata pretražujući objekt, ustanovljeno je kako je dojava bila lažna.