Crna hronika
0

Dobojski policajci spriječili muškarca da skoči s mosta u smrt

SRNA
Doboj
Doboj
Pripadnici Policijske stanice Doboj 2 Goran Šujić i Aldin Delić spasili su tridesetosmogodišnjeg muškarca koji je pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa mosta u rijeku Bosnu, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

Nakon što su primili anonimnu prijavu da se na takozvanom Japanskom mostu u Doboju nalazi muškarac koji, najvjerovatnije, namjerava da skoči u rijeku, dvojica patrolnih policajaca su u veoma kratkom roku došli na lice mjesta gdje su zatekli muškarca koji je stajao sa druge strane ograde.

Policijski službenici stupili su u razgovor s njim i uspjeli da mu se dovoljno približe i da ga uhvate za ruke i prebace preko ograde nazad na most, navodi se u saopćenju.

Muškarac je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice, gdje je zadržan na liječenju.

Policijski službenici CJB Doboj u prethodnom periodu spašavali su živote svojih sugrađana u različitim situacijama, tokom pokušaja suicida ili u situacijama u kojim su životi građana bili ugroženi mimo njihove volje, podsjeća se u saopćenju.