Prodavao drogu
0

Dobojska policija uhapsila muškarca po potjernici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

M. N.
Policijski službenici PU Doboj su po aktu MUP-a ZDK i potjernici Općinskog suda u Zavidovićima, pronašli i uhapsili A.A. iz Doboja. On se tereti za nedozvoljnu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako je saopćeno iz PU Doboj, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i dva putnička automobila koje koristi A.A..

Pronađena je i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne težine od 82,96 g, sasušena zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana ukupne težine od 53,44 g, ručno pravljeni paketić sa sadržajem nepoznate bijele praškaste materije ukupne težine od 0, 77 g, 233 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, mobilni telefoni, digitalne vage i određeni iznos novca.

"Nakon izvršene kriminalističke obrade protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. A.A. je danas predat policijskim službenicima MUP-a ZDK na dalje postupanje", saopćeno je iz PU Doboj.