|

Dobojlija prodao vozilo pa prijavio da je ukradeno

Dobojlija prodao vozilo pa prijavio da je ukradeno
0
F
FENA
24.12.2014. u 13:03
9
komentara
0

dijeljenja
Dobojlija prodao vozilo pa prijavio da je ukradeno
Policija u Doboju dostavila je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv I. S. sa prebivalištem u tom gradu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.
On se sumnjiči da je prijavio policiji da mu je 6. augusta na parkingu u Doboju otuđeno vozilo BMW, čime mu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 80.000 KM.

Međutim, utvrđeno je da I. S. navedenim vozilom napustio teritoriju Bosne i Hercegovine 2. augusta, a potom je 5. augusta bez vozila ponovo ušao u BiH i došavši u Doboj prijavio krađu vozila.

Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj je u toku ove godine rasvjetlio još dva krivična djela lažnog prijavljivanja otuđenja vozila koja su u vezi s osiguraničkom prevarom.

Okružnom tužilaštvu Doboj 19. februara ove godine dostavljen je izvještaj protiv državljanina Republike Srbije D.J., koji je u januaru 2013. godine lažno prijavio otuđenje vozila Mercedes, vrijednosti od oko 7.000 eura.

Drugi izvještaj podnesen je protiv A.K. koji je prijavio da je iz garaže koju koristi u Bosanskom Brodu otuđeno njegovo vozilo Volkswagen Touareg, vrijednosti od oko 26.000 KM.

U oba slučaja prijavljeni su vozila prodali, a potom prijavili njihovo otuđenje.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...