Crna hronika
0

Doboj: U eksploziji povrijeđeno šest radnika Željeznica RS-a

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Ševarlijama kod Doboja danas oko 11.00 sati povrijeđeno je šest radnika Željeznica RS-a. Radnici su radili na uređivanju pružnog pojasa kada je došlo do nesreće izazvane aktiviranjem, za sada neidentifikovane, eksplozivne naprave.

Povrijeđeni su: Petar Petrušić, pružni poslovođa, i pet pružnih radnika: Dušan Petrović, Miroslav Nikić, Jadranko Tomić, Bojan Topalović i Drago Mišić i svi su prevezeni u Opštu bolnicu u Doboju, potvrdila je menadžerica za odnose s javnošću ŽRS-a Milanka Stamenić.

Ona je kazala da se direktor Sektora za građevinske poslove ŽRS-a Goran Rajković trenutno nalazi u bolnici da bi organizovao neophodnu pomoć radnicima ukoliko bi im trebalo donirati krv ili neki drugi vid pomoći.

Na mjestu nesreće, pored nadležnih organa, nalazi se i direktor Sekcije za održavanje pruga (ZOP) Doboj. Stamenić je naglasila da je ovo područje pružnog pojasa i ranije bilo redovno održavano i niko nije ni pomišljao da se tu nalazi eksplozivna naprava.

Po okončanju istrage znat će se detalji ove nesreće. Željeznički saobraćaj na relaciji Doboj – Maglaj – Doboj u prekidu je od 11.00 sati, pa do okončanja uviđaja.

Željeznice Republike Srpske apeluju na stanovništvo RS-a, koje je nastanjeno u blizini mreže pruga ŽRS-a, da ukoliko imaju informacije o zaostalim eksplozivnim napravama obavijeste nadležne organe i Željeznice da bi se spriječile ovakve nesreće.