Crna hronika
0

Doboj: Rukovodioci "Pošte" pronevjerili 1,4 miliona KM

FENA
Doboj
Doboj
Policija u Doboju podnijela je izvještaj protiv direktora i šefa u Preduzeću za poštanski saobraćaj u tom gradu zbog sumnje da su pronevjerili oko 1,4 milion KM.

U saopćenju Centra javne bezbjednosti ne navode se ni inicijali, već samo funkcije počinilaca ovog krivičnog djela, ali se precizira da su "Poštama RS" pričinili materijalnu štetu u iznosu od 603.210,02 KM, dobojskoj Sindikalnoj organizaciji tog preduzeća u iznosu od 103.151,16 KM, dok su za sebe ili druge ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 706.361,18. KM.

Treba podsjetiti da je rukovodstvo "Pošta Srpske" podnijelo ranije policiji i Okružnom tužilaštvu Doboj krivičnu prijavu protiv protiv direktora "Pošta" u Doboju Miroslava Stevanovića i Bogdana Davidovića, šefa Odsjeka za ekonomske odnose, koji su zatim i suspendirani.

Iz CJB Doboj navode da je ovaj dvojac osumnjičen za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, u periodu od 1.jula 2008. do 30.aprila 2011. godine, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist.

Prijava protiv njih je jučer dostavljena Okružnom tužilaštvu u tom gradu.