Uhapšene četiri osobe
0

Doboj: Razbijen lanac trgovine ljudima, spašene dvije žrtve

SRNA
U koordinisanoj i zajedničkoj akciji MUP-a RS i Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva BiH slobode su lišena četiri osobe osumnjičene za organizovani kriminal u vezi trgovine ljudima, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Riječ je o koordinisanoj akciji na dvije lokacije. Jedna osoba lišena slobode je državljanka Srbije, dok su ostali državljani BiH", rekao je Grubešić.

On je napomenuo da će lica biti predata Tužilaštvu BiH u zakonski predviđenom roku.

"Traje standardna procedura, jer se sumnja u organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima, a s obzirom na činjenicu da među licima lišenim slobode ima i državljana Srbije sve ima međunarodni element", rekao je Grubešić i dodao da u interesu istrage nije u mogućnosti da iznosi više detalja.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj saopštio je danas da su dvije osobe iz Doboja uhapšena u akciji policijskih struktura iz BiH na sprječavanju trgovine ljudima radi prostitucije, u kojoj su istovremeno spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.

Načelnik CJB Doboj Tihomir Narić saopštio je da je u okviru aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela u vezi trgovine ljudima radi prostitucije provedena koordinisana akcija Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, CJB Doboj i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Interpolom Beograd.

On je dodao da su u okviru akcije jučer i danas, na osnovu naredbe Suda BiH, na području opštine Doboj izvršeni pretres jednog ugostiteljskog objekta, stana i jednog putničkog motornog vozila, koji su u vlasništvu ili ih koristi osoba M.J. iz Doboja, prilikom kojih su pronađeni predmeti koji potvrđuju osnove sumnje da se osoba bavi kriminalnim aktivnostima u vezi trgovine ljudima radi prostitucije.

"Također, pronađena je i privremeno oduzeta vaća količina novca, dvije automatske puške, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", naveo je Narić u saopštenju i precizirao da su u akciji lišeni slobode M.J. i Z.J. iz Doboja, te spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.