Crna hronika
0

Doboj: Oduzeta veća količina petardi i vatrometa

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija u Doboju danas je izuzela veću količinu pirotehničkih sredstava na području ove opštine, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti u ovom gradu.

Na lokalitetu Buvlje pijace od lica sa inicijalima B.P. iz Doboja izuzeto je 3.489 komada različitih vrsta petardi, 27 komada raznih raketa i pakovanja za manje vatromete i 240 komada prskalica koje je neovlašteno prodavao.

Na lokalitetu Zelene pijace u Doboju, od lica sa inicijalima B.S. izuzeto je 370 komada različitih vrsta petardi.

Nakon dokumentovanja, protiv ovih lica Osnovnom sudu Doboj biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnih postupaka zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

Centar javne bezbjednosti Doboj podsjeća građane da kupovinu pirotehničkih sredstava mogu vršiti samo u prodavnicama pirotehničkih proizvoda ili u prodavnicama oružja i municije, koje imaju odobrenja za tu namjenu. 

Pirotehnička sredstva druge klase mogu kupovati samo punoljetna lica, a pirotehnička sredstva prve klase mogu kupovati i maloljetnici stariji od 12 godina. Vrste i klase pirotehničkih sredstava moraju biti označene na ambalaži proizvoda.