Crna hronika
0

Doboj: Identificirane osobe koje su izvršile više razbojništva u BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sektor kriminalističke policije Centra javne sigurnosti (CJS) Doboj jučer je Okružnom tužilaštvu Doboj podnio izvještaj o počinjenim kaznenim djelima protiv A. H. iz Doboja i D. M. iz Teslića zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo krađe.

Sumnja se da su njizh dvojica 3. septembra ove godine izvršili razbojništvo nad radnikom STR "Perspektiva-1" u Šamcu te odnijeli iz te radnje novac i veću količinu cigareta.

Prijavljeni su naoružani i maskirani ušli u trgovinu i uz prijetnju pištoljem i automatskom puškom, radnika odveli iza objekta, primorali ga da legne na zemlju, a potom ga vezali užetom za vuču vozila.

Iz trgovine su odnijeli novac i različite vrste cigareta, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od preko 10 500 maraka.

Istragom je utvrđeno je da su prilikom izvršenja razbojstva, izvršitelji koristili putničko vozilo marke Fiat Bravo, koje su ukrali 29. augusta ove godine prilikom izvršenja kaznenog djela razbojstva na benzinskoj pumpi "AZ-EN" u mjestu Kalošević na području općine Tešanj.

Sumnja se također da su njih dvojica u noći na 6. septembra ove godine ukrali s parkinga u Ulici Jug Bogdana u Doboju putničko vozilo Golf-2, koje je korišteno u kaznenom djela razbojništva nad kineskom državljankom u Gradačcu, navodi se u saopćenju CJS-a Doboj.