Nesreća u Zenici
0

Djevojka preminula, mladić u životnoj opasnosti

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Košarkašica zeničkog Čelika Amna Fazlić (18) preminula je sinoć u Kantonalnoj bolnici Zenica od povreda zadobijenih nakon što ju je na dionici željezničke pruge od Zenice prema Sarajevu udarila lokomotiva međunarodnog brzog voza koji je se kretao na relaciji Budimpešta - Sarajevo.

Kako su za Sarajevo-x.com izjavili iz Urgentnog centra Kantonalne bolnice Zenica, stanje druge osobe povrijeđene u ovoj nesreći, 27-godišnjeg Mirze Dedića, je izuzetno teško. Prema riječima doktora zeničke bolnice, on je sinoć podvrgnut hirurškim zahvatima, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Nesreća se dogodila na lokalitetu Kamberovića Polje u Zenici u nedjelju navečer oko 21 sat, najvjerovatnije uslijed neopreznog hodanja mladića i djevojke po tračnicama. Policijski istražni tim u saradnji sa službenicima Željeznica Federacije BiH je obavio uviđaj.

Mašinovođa M.A. iz Breze koji je upravljao brzim vozom saslušan je i pušten na slobodu, potvrdila nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, te izjavila kako je policija jutros ponovo izašla na mjesto nesreće nastavivši uviđaj kako bi se utvrdili njeni detalji.