Pokušale prodati jaknu
0

Djevojčice Berina Selimović i Amila Balihodžić viđene u Konjicu

Sarajevo-x.com
Amila (lijevo) i Berina (desno)
Amila (lijevo) i Berina (desno)
Djevojčice Berina Selimović i Amila Balihodžić iz Sarajeva, čiji nestanak je prijavljen u četvrtak ujutro u prostorijama Treće policijske uprave, viđene su danas u Konjicu, potvrdila nam je Amilina majka Dalida.

"Razgovarala sam sa gospođom iz Konjica koja mi je rekla da su joj Amila i Berina oko 11 sati pokušale prodati jaknu, a u 13.30 sati su viđene na stanici u ovom gradu", priča Dalida.

Roditelji su odmah obavijestili policiju Hercegovačko-neretvanskog kantona i nadaju se da će djevojčice ubrzo doći svojim kućama.

Kako nam je kazala Dalida, Amila je i prošle godine otišla od kuće kod momka u Širokom Brijegu, ali su je tada njegovi roditelji vratili kući.

Ona kaže da postoji mogućnost da je zajedno sa svojom najboljom prijateljicom i sada krenula kod njega.

"Mi smo se čuli sa njim i on ne zna ništa. Trenutno je na vojnoj obuci. Moguće da je Amila, ne znajući da nije kod kuće, krenula opet kod njega. Za sad znamo da im ponestaje para čim prodaju stvari. Navodno su već prodale mobitele"", priča Dalida.

Roditelji nestalih djevojčica mole sve koji nešto saznaju informacije prijave policiji ili na broj telefona Berininog oca Samira 062/375-200 ili Amiline majke Dalide na 062/006-626.