Sarajevo
0

Djevojčica zbola nevjenčanog muža

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak iza ponoći, 14-godišnja Emina M. je uhapšena u stanu ulici Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka, nakon što je nožem teško ranila 19-godišnjeg Kenana Č.

Kako neslužbeno saznajemo, maloljetnica je sa povrijeđenim živjela u vanbračnoj zajednici, te da je nakon burne svađe nevjenčanom mužu zarila nož u grudi.

Povrijeđeni je doveden u Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, gdje su mu konstatovana ubodna rana u predjelu grudnog koša, a ovome su obaviješteni pripadnici Prve policijske uprave u Sarajevu. Tokom ispitivanja, povrijeđeni Kenan Č. nije policiji htio otkriti identitet osobe koja mu je nanijela povrede, ali su istražitelji ipak uspjeli saznati da se radi o maloljetnoj Emini M., koju su potom pronašli i lišili slobode.

Maloljetnica je ispitana u prisustvu oca, te je priznala da je nožem nasrnula na nevjenčanog muža u stanu u kojem žive kao podstanari. O ovome je obaviješten kantonalni tužilac, a 14-godišnjakinja je predata Tužilaštvu i tereti se za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda opasnih po život.