|

Djevojčica iz Doboj Istoka nije oteta niti silovana

Djevojčica iz Doboj Istoka nije oteta niti silovana
310
Piše: D. Brkić
14.11.2013. u 16:29
92
komentara
310

dijeljenja
Djevojčica iz Doboj Istoka nije oteta niti silovana Foto: Arhiv/Klix.ba
Poslije šokantne priče koju je u javnost plasirao otac maloljetne učenice iz Doboj Istoka, a koji je naveo kako je njegova kćerka oteta i silovana 28. oktobra, Kantonalno tužilaštvo Tuzla i službenici PS Doboj Istok prikupili su dokaze koji ne potvrđuju priču roditelja maloljetnice.
"Prikupljen je veći broj dokaza koji se odnose na ljekarske preglede i druge poduzete istražne radnje, a koji ne potvrđuju osnovu sumnje da je počinjeno krivično djelo", navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Otac maloljetnice je naveo kako je njegova kćerka oteta i silovana u blizini Donje Lohinje kod Gračanice. Također, naveo je on, nakon tog događaja njegova kćerka ne smije izaći iz kuće i ima traumatične snove iz kojih se budi i doziva pomoć.

Međutim, u MUP-u TK su došli do saznanja kako je maloljetnica samoinicijativno otišla od kuće sa starijim muškarcem, jer se namjeravala udati za njega. Ukoliko se to dokaže muškarac bi mogao odgovarati za krivično djelo sklapanja vanbračne zajednice s maloljetnicom.

Nakon što budu dostavljeni konačni izvještaji i dokazi bit će donesena tužilačka odluka.
Prijavi grešku


Komentari (92)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...