Na putu za Zagreb
89

Djevojčica iz Čitluka preminula nakon komplikacija s pljuskavicama i upalom pluća

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Devetogodišnjoj djevojčici iz Čitluka stanje se pogoršalo u kolima Hitne između Splita i Zadra. Hitna je skrenula u Zadar s ciljem da joj se pruži pomoć u bolnici, ali bilo je kasno. Navodno je imala komplikacije nakon pljuskavica i upale pluća.

Djevojčicu su u nedjelju oko 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb, piše 24sata.hr.

Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman liječnički tim. Poznanici porodice kažu da su njezini roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autocesti, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu.

Uprkos silnom trudu zadarskih ljekara, koji su učinili sve kako bi joj spasili život, djevojčica je oko 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale pljuskavice.

Nezvanično, djevojčica je na autocesti između Splita i Zadra pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

"Vodene kozice (pljuskavice), upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti", kazali su poznanici ove porodice, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba.