Nakon nesreće u Pologu
0

Dječak stabilno, ali i dalje životno ugrožen

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnoj cesti Mostar - Široki Brijeg, u mjestu Polog, smrtno je stradala Marina Dodik (1979.), dok su četiri osobe povrijeđene, među kojima i dvogodišnji dječak L. M. iz Gruda koji je zadobio povrede opasne po život.

"Stanje dječaka je stabilno, no on je zadobio teže tjelesne povrede i još uvijek je životno ugrožen. Smješten je u Jedinici za intenzivnu njegu i prikjučen je na respirator. Tri osobe, M. D. (1940.), B. M. (1980.) i N. M. (1960.) u nesreći su zadobile potres mozga i nisu životno ugrožene. Smještene su na Kliniku za hirurgiju SKB Mostar", kazala je za Sarajevo-x.com Ana- Marija Dedić, portparol Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u ponedjeljak u 16.50 sati u mjestu Polog. Prema podacima iz policije, sudarili su se VW Polo i Golf 3. Stradala Marina Dodik se najvjerovatnije nalazila na mjestu suvozača u Polu, kojim je, navodno, upravljala njena majka Margareta.

Do nesreće je došlo nakon što je Margareta, iz zasad neutvrđenih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom te udarila u Golf 3, kojim je upravljao 30-godišnji B. M. iz Gruda.

Stradala Marina Dodik je još davala znake života kada je dovezena u Centar urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar, međutim, uprkos naporu ljekara ona je preminula dva sata nakon nesreće.