Crna hronika
0

Dječak povrijeđen na Alipašinom Polju je dobro

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dječak A.L. (2003.) koji je jučer povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Alipašinom Polju i koji je smješten na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerzitata u Sarajevu je stabilan i osjeća se dobro, kazala je danas Feni glasnognovornica KCUS-a Selma Mulić.

Dječak A.L. primljen je jučer u 14:05 sati. Ima frakturu na području glave i nalazi se na Klinici za neurohirurgiju. Osjeća se dobro, stabilan je i komunikativan, kazala je Mulić.

Ovaj dječak je povrijeđen jučer oko 13:25 sati u saobraćajnoj nezgodi na kolovozu raskrsnice ulica X transverzale i Safeta Hadžića, općina Novi Grad. Dječaka je udarilo teretno motorno vozilo.

Mulić je govoreći o pacijentima koji su jučer povrijeđeni prilikom sudara dvaju tramvaja na kolovozu raskrsnice ulice Zmaja od Bosne s kolovozom I transverzale, naglasila da je od 14:05 sati, otkako su počeli pristizati povrijeđeni pacijenti, do 17 sati na KCUS dovezen 31 pacijent.

"Od tog broja tri pacijenta bila su zadržana na opservaciji, a ostali su pušteni kući. Nakon nekog vremena i ta tri pacijenta su napustili Klinički centar", kazala je Mulić.

Dodala je da su pacijenti uglavnom zadobili kontuzije gornjih i donjih ekstremiteta te da niko nije bio životno ugrožen.

Prema izvještaju MUPKS-a, u ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je šest, a lake 68 osoba, koji su s lica mjesta s više vozila Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezeni na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i CUM Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Zavod hitne medicinske pomoći KS-a gdje im je ukazana ljekarska pomoć.