Neuspjela pljačka
0

Dječaci iz Zenice uhapšeni nakon krađe u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
Crvena apoteka u Banjoj Luci
Crvena apoteka u Banjoj Luci
Policija iz Banje Luke sinoć je uhapsila trojicu pripadnika romske nacionalnosti starih 10, 12 i 14 godina iz Zenice, za koje se sumnja da su oko 19 sati opljačkali "Crvenu apoteku“ u centru grada i iz nje pokušali ukrasti oko 1.200 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka jutros je saopšteno da su mladi lopovi od radnice prvo zatražili da im da čašu vode, a nakon što je otišla u drugu prostoriju, kradljivci su iz kase uzeli novac.

Poslije krađe, pljačkaši su radnici zaprijetili da će je izbosti nožem, a kako saznajemo, prilikom bjekstva u apoteci im je ispalo 1.150 KM, pa su uspjeli ukrasti samo 50-ak maraka. Mladi lopovi uhapšeni su nekoliko sati nakon pljačke.

"Istu noć, policijski službenici su u prisustvu radnika Centra za socijalni rad i predstavnika OSCE-a obavili informativni razgovor sa osumnjičenima. Kod njih je pronađen otuđeni novac i biće vraćen oštećenoj ustanovi. Navedeni maloljetnici predati su u nadležnost Centra za socijalni rad Banja Luka na dalje postupanje“, rekli su za Sarajevo-x.com u banjalučkoj policiji.