Crna hronika
87

Divlji zapad: Naoružani razbojnici svakodnevno pljačkaju u Sarajevu

Klix.ba
U utorak su se u Sarajevu dogodile četiri pljačke u kojima su naoružani razbojnici otimali novac radnicima. Ova vrsta kriminala nerijetka je u glavnom gradu BiH već duže vrijeme.

Prva jučerašnja pljačka dogodila se rano ujutro, oko 4:46 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, gdje je zasad nepoznata naoružana osoba opljačkala benzinsku pumpu "Energopetrol" prijeteći zaposleniku. Razbojnik je oduzeo novac i udaljio se u nepoznatom pravcu.

U drugoj pljački je nepoznata naoružana osoba u 20:40 sati opljačkala prodavnicu "Amko - Komerc" u ulici Blagovac u Vogošći prijeteći radnicima pištoljem.

Treću pljačku su izvršile dvije osobe u ulici Nikole Šopa na Ilidži oko 21:00 sati. Radnicima su prijetili pištoljem, oduzeli im novac, a potom pobjegli.

U sarajevskoj ulici Smaje Šikala se dogodila četvrta jučerašnja pljačka. Dogodilo se to oko 21:45 sati, a nepoznata osoba je prijeteći pištoljem radnici prodavnice "Mercator" oduzela određenu količinu novca te je pobjegla s mjesta događaja.

Niko od razbojnika dosad nije pronađen.

Da su razbojništva svakodnevnica u Sarajevu najbolje pokazuju policijski izvještaji. Izuzetno rijetki su dani kada policija ne zabilježi barem jedno razbojništvo, a vrlo često ih bude po dva ili tri dnevno.

Zabrinjava i činjenica da su razbojnici uvijek naoružani i da smjelo zastrašuju radnike i pljačkaju poslovne prostore. Kada će i da li će im uopće policija stati u kraj, ostaje da se vidi.