Uhapšena u utorak
0

Direktorica psihijatrije u Jakešu uzimala proviziju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direktorica Zavodu za liječenje, rehabilitaciju i socijalnu zaštitu duševnih bolesnika "Jakeš“ Modriča Vojka Zec, koja je jutros uhapšena u akciji policije, uzimala je za sebe 10 posto proviznije putem izvođača građevinskih i molersko-farbarskih radova ugovorenih s jednim preduzećem iz Modriče u iznosu od 354.796,74 KM.

Osim toga, osumnjičena je i da je putem istog izvođača tokom prošle godine dogovarila i fakturiranje fiktivno izvršenih radova u iznosu od 17.906,85 KM koje je Zavod platio, a direktorica isti iznos u gotovini naplatila za sebe.

Ona je, uključujući ukalkuliranu proviziju od 10 posto na vrijednost izvršenih radova i vrijednost fiktivno fakturiranih radova, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist od 53.386,52 KM, za koliko je pričinjena materijalna šteta za Zavod "Jakeš“.

Uhapšena je pod sumnjom da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i uz izvještaj će biti predata Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Također, izvještajem je obuhvaćena i osoba Z. S., s područja općine Modriča za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi s pomaganjem, te krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Sektor kriminalističke policije pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj nastavlja aktivnosti na dokumentiranju svih okolnosti i činjenica u vezi s opisanim krivičnim djelima kao i na prikupljanju dokaza o eventualno drugim nezakonitostima u radu odgovorne osobe Zavoda za liječenje, rehabilitaciju i socijalnu zaštitu duševnih bolesnika "Jakeš“ Modriča, potvrđeno je iz CJB Doboj.