Likvidacija u Prijedoru
904

Direktor policije RS-a: Prevrnut ćemo svaki kamen u regionu, ali ubistvo neće ostati neriješeno

N. V.
Siniša Kostrešević (Foto: Siniša Pašalić)
Siniša Kostrešević (Foto: Siniša Pašalić)
Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević je dao izjavu za medije o toku istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića.

On je kazao kako je vođenje istrage preuzelo republičko tužilaštvo, ali da o detaljima u ovom trenutku nije dobro govoriti zbog osjetljivosti faze u kojoj je istraga. Međutim, obećao je da će počinilac biti pronađen.

"Pored policije Republike Srpske, alarmirane su sve policijske agencije u BiH, a i regionu. Prevrnut ćemo svaki kamen ali ovaj događaj neće ostati neriješen. Lično mislim da je ovo baš težak dan za Prijedor", rekao je Kostrešević.

Dodao je kako svi maksimalno rade na slučaju i da sigurno neće odustati dok se slučaj ne dovede do kraja.

"Veliki broj osoba je priveden i ovdje i u Banjoj Luci", kazao je.

Upitan o navodima da je Bašićev posao razlog zbog kojeg je ubijen, Kostrešević ističe da je njegov kolega bio izuzetno pošten policajac.

"Lično sam dobro poznavao čovjeka, teško mi je pričati o njemu, radi se o jednom od najčestitijih policajaca kojem je sve posao i kuća. Radenko je bio policajac 29 godina, mnogo dobro je radio svoj posao, bilo kakva priča o njegovom radu se nema šta negativno komentarisati", zaključio je to direktor entitetske policije.