Bijeljina
0

Direktor Inspektorata RS pijan službenim vozilom usmrtio pješakinju

FENA
Živan Delić (50), direktor Inspektorata RS-a, koji je 3.decembra automobilom Pasat učestvovao u saobraćanoj nesreći u Bijeljini, u kojoj je poginula pješakinja Fatima Ibišević, saslušan je u Centru javne bezbjednosti Bijeljina i protiv njega nije određen pritvor

Sekretarka Okružnog tužilaštva Bijeljina Danka Prodanović potvrdila je danas za Fenu da su povodom ove saobraćajne nezgode preduzete sve potrebne istražne radnje, obdukcija leša nastradale, vještačenje uzoraka krvi, saslušanje i drugo, o kojima “još nije sačinjen izvještaj”, a radi utvrđivanja okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

Iz bijeljinske policije ranije je, uz navođenje inicijala, saopćeno da se saobraćajna nesreća dogodila 3. decembra oko 23.30 sati u ulici Stefana Dečanskog.

Fatima Ibišević, koja je u momentu nesreće namjeravala preći ulicu, preminula je na licu mjesta, a Delić je priveden u policijsku stanicu, gdje je zadržan do jutarnjih sati.

Po tvrdnjama koje su objavili pojedini mediji u RS-u, pozivajući se na nezvanične informacije, direktor Inspektorata RS-a u momentu ove saobraćajne nesreće, vozio je službeni Pasat i bio je u alkoholiziranom stanju.

Njega je Vlada RS-a smijenila s te funkcije sinoć nakon telefonske sjednice.