Rasturanje droge
0

Dileru puklo slijepo crijevo, majka će biti na slobodi

Piše: N. J.
Sadeta Handžić, osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, bit će puštena na slobodu nakon saslušanja u policiji, potvrdila je za Sarajevo-x.com glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva Jasmina Omičević.

"Budući da nije bilo osnova za predlaganjem mjere pritvora, osumnjičena će biti puštena na slobodu", kazala je Omičevićeva.

Ona je dodala i kako je Sadetin sin, Sanjin Handžić (25) kojeg su policajci u utorak također priveli u naselju Grbavica, operisan u Općoj bolnici nakon što mu je puklo slijepo crijevo.

"Kad se osumnjičeni oporavi, on će biti saslušan u policiji, a po potrebi i u Tužilaštvu, te će biti odlučeno o eventualnom prijedlogu pritvora za njega", kaže Omičevićeva.

Podsjetimo, Sadeta i Sanjin Handžić lišeni su slobode u utorak nakon što su pripadnici Odjela za narkomaniju sarajevskog MUP-a u Sadetinom stanu u naselju Hrasno pronašli devet kilograma marihuane, oružje i pribor za pakovanje droge, a nakon dojave da se Sanjin vratio starom poslu - dilanju droge.

Sadeta se, kako smo već naveli, sumnjiči(la) za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, a Sanjin i za nedozvoljeno držanje oružja. Sanjin je, podsjetimo, 18. marta uhapšen jer je dva dana prije toga bacio bombu u Dobojskoj ulici u Novom Sarajevu. Ubrzo nakon tog hapšenja je pušten, a nije mu, dakle, trebalo dugo da se opet susretne s policajcima.